Spisák Emil ismét óriásit futott, körrekordot ért el

Megosztás

Újabb kalapemelés jár a szolnoki katonának, Spisák Emilnek, aki Takács Krisztián körrekordját megjavítva, mindössze 13 óra 10 perc alatt teljesítette a Privát Hegyestű Ultrabalaton Trail 115 kilométeres távját!

Külön érdekesség, hogy Emil bár rutinos ultrás, de élete első terepultráját futotta meg a minapi napon, közölte az NN Ultrabalaton Facebook.

A szervezők úgy fogalmaztak:

“Célunk, hogy a Hegyestű Trail aktuális útvonalát egyéniben, az ily módon teljesítő ultrafutók, velük együtt pedig maga a sportág is jóval nagyobb figyelmet kapjon. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az aktivitás sokakat inspirál majd arra, hogy ha nem is ultra távon, de a terepversenyek irányába forduljanak!

A Hegyestű egyéni verseny a maga 115 kilométeres távjával, egy igazán gyors pályán teljesíthető, mely a Balaton felvidék legszebb részein halad át. A teljesítés során csak olyan kíséret vehető igénybe, mely az útvonalon lévő váltópontokon nyújt támogatást. A másik két “privát” versenytől eltérően ezen teljesítés során egy szervezők által előre kijelölt és meghirdetett szakaszra, más futók is becsatlakozhatnak hozzád, akikből erőt meríthetsz és akik ezt a szakaszt versenyen kívül közösségi futás keretei között futhatják meg.”

Spisák Emilről az év elején írtunk. A sportoló minden idők harmadik legjobb idejével, mindössze 23 óra 42 perc 32 másodperc alatt teljesítette az NN Ultrabalaton 211,7 kilométeres távját! 

Ugyancsak a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonájával kapcsolatos hír volt, hogy a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) által a 2021. november 1-től 2022. október 31-ig terjedő időszakra kiírt „Kihívás” futás sportágban a főtörzsőrmester szenzációs összetett eredménnyel (8127 teljesített km-rel) az első helyen végzett.

Forrás és fotó: NN Ultrabalaton Facebook

Kapcsolódó cikkek